Hedensted Kommune introducerer nyt betalingssystem for erhvervsaffald på genbrugsstationerne

Foto: Hedensted Kommune.
dato

Fra den 1. januar 2024 indfører Hedensted kommune et nyt system til at registrere og opkræve betaling for erhvervsaffald på kommunens genbrugsstationer. Virksomheder skal, i det nye år, betale 300 kr. pr. besøg for at aflevere erhvervsaffald.

I det nye system vil nummerpladen blive registreret, når køretøjet kører ind på genbrugspladsen. Herefter vil det blive sammenholdt med data fra motorregistret og CVR-registeret for at afgøre, om det drejer sig om et erhvervskøretøj, der skal betale for at aflevere affald.

"En gang om måneden vil den enkelte virksomhed så blive opkrævet for de registrerede besøg", forklarer en repræsentant fra kommunen.

Køretøjer, der er indregistreret som "godstransport erhverv" (gule plader), skal som udgangspunkt betale, mens gulpladebiler som udgangspunkt ikke kan fritages for betaling. Dog kan papegøjepladebiler, der er registreret som ”privat/erhverv”, søge om fritagelse ved at indsende et billede af det aktuelle affald via registreringssystemet.

Ved yderligere spørgsmål kan kommunens Team Affald kontaktes på tlf. 79 75 56 80.

I Hedensted Kommune er man opmærksom på, at dette er en ændring, der kræver tilvænning for virksomhederne. Kommunen er derfor klar til at besvare eventuelle spørgsmål, der måtte opstå som følge af det nye betalingssystem.


https://www.hedensted.dk/aktuelt/2023/dec/nyt-betalingssystem-for-erhvervsaffald-paa-genbrugsstationen
Kilde: Hedensted Kommune